NABO design

Mestring med små og store skritt

 

Bjerke bydel er samarbeidspartner for første prosjektet under NABO arbeid. Hos NABO Design Veitvet får deltakere med tekstilkompetanse skape produkter med detaljer fra egne tradisjoner og ta oppdrag for norske klesdesignere.

I tråd med vår metode tar deltakerne med seg sin egne erfaringer og kompetanse, har egne ansvarsområder og arbeider sammen for hverandres kunnskapsløft.

Det legges til rette for at deltaker skal kunne tilegne seg kunnskap og ferdigheter som en videreutvikling av tidligere kompetanse, og all læring er et resultat av egen kreativitet og tankevirksomhet.

 

Vi har fokus på kortsiktige mål, kontinuerlig mestring og at innhold må være relevant og meningsfullt for alle deltakere.

 

Med håndarbeid, språk og helse i fokus styrker deltakerne sin tro på egne ressurser og få en positiv opplevelse av mestring og tilfredsstillelse. 

 

Med mål om høy kvalitet og kompetansebygging er kvinnene aktivt med på å skape et løft både for seg selv, bydelen og lokal næring.

 

I tillegg til vårt grunnprinsipp om at vi alle er naboer og skal lære av hverandres erfaringer er det viktig at alle aktiviteter føles livsnære, at dialoger er likeverdige og at deltakere slik tilegner seg overførbar kunnskap

Fagleder Katerina Bukhantsova startet som deltaker og så frivillig i Norsk for mødre og prosjektleder Maria Trettvik har bidratt som frivillig i NABO Oslo fra organisasjonens oppstart.